tiistai 11. marraskuuta 2014

Marraskuun kuulumisia

Heipä hei, nettipäiväkirja.

Taas kerran on käynyt niin, etten ole päivittänyt tänne tekstejä. Se kertoo siitä, että olen ollut kiinni toisaalla. Pikaisempia päivityksiä tulee viikottain facebook-sivuilleni ja kotisivuillani on perustietoja toiminnastani (www.koulutettu-hieroja.fi).

Kyykkyhaaste oli ja meni. Selkä tykkäsi kyykystä, polvi ei, mutta siinä olikin pieni tulahdus haasteen aikana. Tällä hetkellä työn alla on 21 päivän punnerrushaaste. Videota en kuvaa suorituksistani, enkä aio ottaa tästä stressiä, tänään menee 85 punnerrusta. Olen tosin omatoimisesti tehnyt ohjelmaan sellaisen muutoksen, että jaan punnerrukset sarjoihin ja pidän sarjojen välissä lyhyet palautukset.

Pidän siitä, että kehonpainoharjoituksillakin on mahdollista väsyttää lihakset siihen pisteeseen, että jso ravitsemus on kunnossa, saattaa työskenteleviin lihaksiin tarttua pari grammaa lisää massaa harjoituksten kuluessa.

Olen pikkuisen taas innostunut kuntosaliharjoittelusta, vaikka se ei vieläkään ole pääasiallinen harrastukseni. On mukava kokeilla käytännössä niitä asioita, joita opin liikuntalääketieteen perusopinnoissa ja PT-kurssilla. Tietoa on nykyään saatavilla todella paljon. Kun asioita prosessoi tarpeeksi, alkaa näyttää siltä että vaikkei ihan kaikkea ihmiskehon toiminnasta vielä tunneta, siitä tiedetään ihan riittävästi että tuloksia on mahdollista saada. Sen verran tiedän, että minä muiden mukana, en vielä ole lähelläkään hätyyttelemässä suorituskykyni rajoja.

Lihaskuntoharjoittelun vastapainona toimii kehon- ja mielen hallintaa opettavat kiinalaiset kamppailulajit taijiquan ja bajiquan. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet lisäämään terveyttään ja hyvinvointiaan. Mikään tavoittelemisen arvoinen ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Sekä henkisen että ruumiillisen hyvinvoinnin eteen saa tehdä töitä, mutta se kannattaa. Etene vähän kerrallaan, joka päivä ja ennen pitkää huomaat ihan omin voimin saavuttaneesi jotain hienoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti