tiistai 4. syyskuuta 2012

Alkutaipaleella

Käänsin juuri uuden lehden elämässäni, ainakin työelämässäni. Minusta on tullut yrittäjä. Maanantaina 3.9.2012 aloitin virallisesti hierojan ammatin harjoittamisen uusissa toimitiloissani Hervannassa, lindforsin katu 2:ssa.

Sijainti on loistava, samoissa tiloissa toimii myös Hervannan Lääkäriasema. Vastapäisessä kiinteistössä toimii Hervannan terveyskeskus. Bussiyhteydet ovat hyvät: 30 pysähtyy melkein ovelle.

Hankalimmaksi on osoittautunut se, että aiemmassa työelämässäni minulla on ollut jokin tarkkaan rajattu tehtävä, jonka hoitamisen lisäksi minun ei ole tarvinnut vaivata päätäni muulla yrityksen toimintoihin liittyvällä. Yhtäkkiä käsissäni oli paljon irtonaisia langanpäitä ja voin vain toivoa, että osasin sitoa kaikki, eikä mitään jäänyt huomaamatta.

Vaikka sanovat, ettei yrittäjän pidä jäädä lepäämään laakereillaan, huokaisin maanantai-iltana hieman helpotuksesta. Yrityksen perustaminen oli kuitenkin tähänastisista välitavoitteista suurin ja mahtavin. Mahdollisesti myös helpoin, mutta sitä en mieti liikaa vaan annan ajatusten harhailla tulevaisuuden suunnitelmiin.

Syyskuun avajaistarjouksena teen hyvin edullisia puolen tunnin hierontahoitoja, joihin yhdistän kuivakuppausta. Se on vanha hoitomenetelmä, jossa ei lasketa verta kuten suomalaisille tutummassa märkäkuppauksessa. Infektioriski on silloin huomattavasti pienempi, eikä hoidon suorittaminen vaadi erikoisvalmisteluja tilalta. Kuivakuppaus perustuu siihen, että kudosta nostetaan alipaineen avulla alustastaan ja saadaan tehostettua alueen verihuuhtelua. Käyttökokemukset ovat olleet hyviä, äkilliset rasitusperäiset kivut hellittävät jo yhdellä hoitokerralla ja pidempiaikaisetkin vaivat, joiden taustalla on aineenvaihdunnan hidastuminen tuntuvat reagoivan hyvin käsittelyyn.
Kuivakuppauksella on hyvin pitkälle samat vasta-aiheet kuin hieronnallakin muun muassa tulehdukset, akuutit kudosvauriot, diagnosoimattomat kasvaimet ovat esteinä hoidolle. Tosin jos vasta-aihe on paikallinen, voi muita kudoksia tietysti käsitellä.
Mielenkiintoista olisi kokeilla yhdistää moxa-hoito, jossa akupisteitä lämmitetään pujo-sikarilla, kuivakuppaukseen ja hierontaan, mutta voi olla ettei työtilassa saa polttaa sisällä edes moxa-sikaria.

Käytin maanantaipäivän mainoksia jakamalla. Olo oli aika reipas, siitä huolimatta että satoi. Kieltämättä tunsin hetkittäin kiusausta tarjoilla lentolehtisiäni vastaantulijoille ja kysellä saisiko olla ruumiillista luettavaa. En kuitenkaan kysellyt, tajusin itsekin sen, että vitsi oli juuri sellainen, joita tulee mieleen kun tallaa ympäri Hervantaa sateessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti